Nakupujete v obchůdku chráněné dílny. Děkujeme za podporu, váš tým GREEN SMILE.

Funkční pytlík na chleba - 1. část

Pokud vás zajímá jak správně a zdravě skladovat chléb, tak jste na správném místě. Pravidelně vám přineseme odpovědi na otázky, které od vás nejčastěji dostáváme.

 Jak kapsa funguje?

Chleba "dýchá" v kapse pomaleji než v klasické bavlně, protože přísun vzduchu je velmi omezený, ale ne až tak, aby se v ní začala tvořit vlhkost a tedy i plísně. Při správném používání a dodržování instrukcí se vám nestane, že by chléb zplesnivěl.

V plastovém sáčku vydrží chléb déle měkký, proč?

Je rozdíl mezi slovem měkký a déle čerstvý. Chléb v plastovém sáčku měkne, protože nemá přísun vzduchu, tam, kde není vzduch, se tvoří vlhkost a tam, kde se tvoří vlhkost, se tvoří plísně. Je to jednoduchý koloběh, který má od zdravého skladování chleba hodně daleko. Třeba si uvědomit, že plíseň se na pečivu neukáže z minuty na minutu, ale tvoří se několik hodin i dní, dokud je viditelná na povrchu.

Je tedy vysoká šance, že při konzumaci chleba nebo jiného pečiva z plastového sáčku konzumujete spolu s chlebem ještě neviditelné zárodky plísně. Na to je třeba si dávat pozor.

Z čeho je pytlík na chleba vyroben?

Sáček na chlebíček jsme vyrobili z hustě tkaného polyesterového plátna. Na sobě jsou navrstveny tři materiály, které spolu dokonale ladí a vzduch propouštějí přesně tak, jak je potřeba.

Proč je sáček polyesterový?

Je to kvůli údržbě. Bavlna je známá tím, že se při praní zvykne srazií a časem vybledne nebo ztratí svou jasnou a svěží barvu, kterou měla na začátku. Jinak jsme/jste se starším provedením byli spokojeni. Nám to však nedalo spát, a proto jsme se během posledního roku pustili do inovace, kde jsme se soustředili na to, abychom přinesli funkční výrobek, který bude mít stále pěkné barvy i při častějším ručním praní. Podařilo se 🙂

Jaký je rozdíl mezi pytlíkem s membránou a klasickou kapsou z bavlny?

Jednu věc mají stejnou, v obou případech chléb okorává, což je dobrá cesta ke zdravému uchovávání pečiva. Hlavním rozdílem však je, že v našem třívrstvém pytlíku na chleba je tento proces značně zpomalený. Při testování pečiva jsme zjistili, že rozdíl může být 2 až 4 dny, přičemž pečivo je vždy zdravotně nezávadné, bez plísní, vhodné pro přímou konzumaci nebo pro přípravu topinek.

Naším cílem při výrobě bylo minimalizovat množství vyhozeného pečiva v domácnostech a přinést vám pěkný a stylový doplněk, který potěší nejen svou funkčností ale také vzhledem.

Další otázky a odpovědi vám přineseme již brzy. Sledujte náš blog a buďte s námi ve spojení. Chráněná dílna Green Smile.

BLOG - članok